Haven Oostende start afbraak van loodsen 3 en 4 om ruimte te maken voor nieuwe activiteiten

Afbraak loodsen

Haven Oostende zal op donderdag 19 september beginnen met de afbraak van loodsen 3 en 4, gelegen langs de Stapelhuisstraat aan het Vlotdok. Dit is een noodzakelijke ingreep vanwege de slechte staat van de gebouwen. De loodsen, die lange tijd dienst hebben gedaan, vertoonden aanzienlijke structurele gebreken, wat potentieel leidde tot veiligheidsrisico's voor medewerkers en gebruikers.

Om deze risico’s te elimineren en de haven verder te ontwikkelen, heeft Haven Oostende besloten om de bestaande infrastructuur te slopen en ruimte te maken voor nieuwe activiteiten. Dit biedt Haven Oostende de flexibiliteit om in te spelen op nieuwe logistieke en maritieme ontwikkelingen en de verdere uitbreiding van haar dienstenaanbod te ondersteunen.

De afbraakwerken zullen ongeveer een maand in beslag nemen.

Naast de afbraak van de loodsen wordt er daarenboven geïnvesteerd in de heraanleg van de omgeving, met de nadruk op bescherming en duurzaamheid. Dit omvat ook maatregelen om de omgeving veiliger te maken.

Met deze ontwikkeling blijft Haven Oostende zich inzetten voor een veilige, moderne en toekomstgerichte haven die ruimte biedt voor groei en innovatie.

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op continuïteit, groei en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Lift-on-lift-off & Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Share